Ηλίας Χαλκίδης (Ilias Chalkidis)

Mεταπτυχιακός Φοιτητής - Ερευνητής, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νωνιών, ΕΚΠΑ
ihalk[at]di.uoa.gr
http://cgi.di.uoa.gr/~ihalk

O Ηλίας Χαλκίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, Αττικής στις 08/02/1990. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στα «Πληροφοριακά Συστήματα & Εφαρμογές». Σήμερα ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στα «Προηγμένα Πληροφοριακά Συστήματα» στο οικείο τμήμα και παράλληλα εργάζεται ως βοηθός ερευνητής στα πλαίσια της συγκεκριμένης εργασίας (Nomothesia API), όντας μέλος του Management of Data and Information Knowledge Group (MaDgiK). Management of Data and Information Knowledge Group (MaDgiK)

Στα πλαίσια της πτυχιακής του εργασίας με τίτλο «Νομοθεσία: Πλατφόρμα για την Ελληνική νομοθεσία» με επιβλέποντες τον καθηγητή κ. Μανόλη Κουμπαράκη και τον διδακτορικό φοιτητή Χαράλαμπο Νικολάου επιμελήθηκε τη μοντελοποίηση της Ελληνικής νομοθεσίας με χρήση τεχνολογιών του Σημασιολογικού Ιστού και τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Νομοθεσί@». Μετά από σύσταση του καθηγητή κ. Μανόλη Κουμπαράκη, παρακολούθησε πέρσι το συνέδριο SEMIC 2014 (Semantic Interoperability Community) , που έλαβε χώρα στην Αθήνα, στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ειδικότερα στην προώθηση των τεχνολογιών του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web) και ευρύτερα των Διασυνδεδεμένων Δεδομένων (Linked Data) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Μάιο του 2015 παρουσίασε εκ μέρους της ομάδας την εργασία «Modeling and Querying Greek Legislation using Semantic Web Technologies» στο 12ο φοιτητικό συνέδριο ΔΕΤ.

Πλέον συνεχίζει την περαιτέρω ανάπτυξη της Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογών (API) του «Νομοθεσία» και πρόσφατα ολοκλήρωσε την υλοποίηση του εργαλείου μετατροπής της ελληνικής νομοθεσίας σε RDF/OWL σύνολο δεδομένων (data set) και την διασύνδεση αυτού με άλλα ανοιχτά σύνολα δεδομένων (Greek Administrative Geography, Greek DBpedia, Public Buildings).


Παναγιώτης Σούρσος (Panagiotis Soursos)

Προπτυχιακός Φοιτητής, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νωνιών, ΕΚΠΑ
sourspan[at]gmail.com
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, Αττικής στις 24/06/1990. Είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμελήθηκε την αναδιοργάνωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Νομοθεσί@ στα πλαίσια της πτυχιακής του εργασίας με τίτλο "Νομοθεσί@ API: Αναδιοργάνωση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας" με επιβλέποντες τον καθηγητή κ. Μανόλη Κουμπαράκη βάση της μετατροπής όλης της γνωστικής υποδομής σε RDF/OWL σύνολα δεδομένων, ενώ παράλληλα ανέπτυξε περαιτέρω τις λειτουργιές που παρέχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή REST υπηρεσιων.Χαράλαμπος Νικολάου (Charalampos Nikolaou)

Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νωνιών, ΕΚΠΑ
charnik[at]di.uoa.gr
http://cgi.di.uoa.gr/~charnik

Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (DIT) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με επιβλέπων τον καθηγητή Μανώλη Κουμπαράκη , ενώ μέλη της διδακτορικής επιτροπής του αποτελούν ο Βασίλης Χριστοφίδης και ο Philippe Rigaux. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής του είναι "Χρονικής και Χωρική αναπαράστασης γνώσης σε RDF βάσεις δεδομένων". Είναι μέλος του Management of Data and Information Knowledge Group (MaDgiK)

Είχε τον ρόλο του επιβλέποντα στο πρώτο στάδιο δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Νομοθεσί@ στην πτυχιακή εργασία "Νομοθεσί@: Πλατφόρμα για την Ελληνική νομοθεσία" και ευρήτερα επιτελεί ρόλο επιβλέποντα στο project.
Μανόλης Κουμπαράκης (Manolis Koubarakis)

Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νωνιών, ΕΚΠΑ
koubarak[at]di.uoa.gr
http://cgi.di.uoa.gr/~koubarak

Kατείχε στο παρελθόν θέσεις στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνείο Κρήτης (Επίκουρος και Αναπληρωτής Καθηγητής), στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Επισκέπτης Ερευνητής), στο Τμήμα Υπολογιστών του UMIST (νυν Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ) (Λέκτορας) και στο Τμήμα Πληροφορικής του Imperial College του Λονδίνου (Επιστημονικός Συνεργάτης). Είναι κάτοχος Ph.D. στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με M.Sc. στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Έχει επιτελέσει μέλος της επιτροπής προγράμματος σε διάφορα διεθνή συνέδρια και ημερίδες και έχει οργανώσει διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις.

Έχει τον ρόλο του επιβλέποντα στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Νομοθεσί@.