ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΤΥΠΟΣ

Προεδρικό Διάταγμα

ΚΩΔΙΚΟΣ

2006/102

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

2006-05-22

ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

2006-05-22

ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

2006-05-19

 ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

 ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρxική Έκδοση
 Εξαγωγή XML
 Εξαγωγή PDF
 Εξαγωγή RDF
 Εξαγωγή JSON

Σύσταση, κατάργηση, υπαγωγή σε αρχές εξωτερικής υπηρεσίας και καθορισμός περιφέρειας αρμοδιότητας και σύνθεσης Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.).

loading...

Φόρτωση περιεχομένων ...


Εμφάνιση ολόκληρου του εγγράφου 

Άρθρο 1
1.  
  Συνιστώνται Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) με έδρα τις πόλεις Άγιος Φραγκίσκος, Άγκυρα, Αλγέρι, Βομβάη, Καζαμπλάνκα, Καμπέρα, Μπανγκόκ, Μπουένος Άιρες, Ντύσσελντορφ, Οδησσός και Οτάβα.
2.  
  Τα Γραφεία Ο.Ε.Υ. με έδρα τις πόλεις Αλγέρι, Βομβάη, Ντύσσελντορφ και Οδησσός ενεργοποιούνται από 1.1.2007, το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την πόλη Άγιος Φραγκίσκος από 1.5.2007 και τα Γραφεία Ο.Ε.Υ. με έδρα τις πόλεις Καζαμπλάνκα και Μπουένος Άιρες από 1.1.2008.
Άρθρο 2
1.  
  Καταργούνται τα Γραφεία Ο.Ε.Υ. με έδρα τις πόλεις Δουβλίνο, Ιεροσόλυμα, Κοπεγχάγη, Κουβέιτ, Κρασνοντάρ, Λος Άντζελες, Μασσαλία, Μόντρεαλ, Ραμπάτ, Σιγκαπούρη, Τασκένδη και Φραγκφούρτη.
2.  
  Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την πόλη Λος Άντζελες καταργείται από 30.4.2007, ενώ αυτά με έδρα τις πόλεις Δουβλίνο και Κοπεγχάγη καταργούνται από 1.1.2008.
Άρθρο 3
1.  
  Οι αρχές της εξωτερικής υπηρεσίας, στις οποίες υπάγονται τα Γραφεία Ο.Ε.Υ., και η περιφέρεια, στην οποία εκτείνεται η αρμοδιότητα των Γραφείων Ο.Ε.Υ., καθορίζονται ως εξής:.
 1. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τον Άγιο Παύλο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Βραζιλίας.
 2. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τον Άγιο Φραγκίσκο υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στον Άγιο Φραγκίσκο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη των Γενικών Προξενείων Αγίου Φραγκίσκου και Λος Άντζελες.
 3. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Άγκυρα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας εκτός από τις περιοχές, που περιλαμβάνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητάς του Γραφείου Ο.Ε.Υ. με έδρα την Κωνσταντινούπολη.
 4. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Αλγέρι υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Αλγέρι και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Αλγερίας. ε Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Βαγδάτη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Ιράκ.
 5. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Βαρσοβία υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαρσοβία και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Πολωνίας.
 6. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Βελιγράδι υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Σερβίας-Μαυροβουνίου.
 7. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Βέρνη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βέρνη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ελβετίας.
 8. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Βερολίνο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας εκτός από τις περιοχές, που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας των Γραφείων Ο.Ε.Υ. με έδρα το Μόναχο και το Ντύσσελντορφ.
 9. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Βηρυτό υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βηρυτό και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Λιβάνου.
 10. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Βιέννη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Αυστρίας.
 11. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Βομβάη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται στις περιφέρειες Αndhra Ρradesh, Κarnataka, Κerala, Μaharashtra, Οrissa, Τamil Νadu της Κεντρικής και Νότιας Ινδίας.
 12. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Βουδαπέστη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ουγγαρίας.
 13. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ με έδρα το Βουκουρέστι υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ρουμανίας.
 14. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τις Βρυξέλλες υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Βελγίου.
 15. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πραιτόρια και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Νότιας Αφρικής.
 16. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Δαμασκό υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Δαμασκό και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Συρίας.
 17. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Ελσίνκι υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ελσίνκι και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Φινλανδίας.
 18. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Ερεβάν υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ερεβάν και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Αρμενίας.
 19. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Ζάγκρεμπ υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Κροατίας.
 20. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Καζαμπλάνκα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Μαρόκου.
 21. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Κάιρο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Αιγύπτου.
 22. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Καμπέρα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Αυστραλίας εκτός από τις περιοχές, που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητάς του Γραφείου Ο.Ε.Υ. με έδρα το Σύδνεϋ.
 23. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Κίεβο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας εκτός από τις περιοχές, που περιλαμβάνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητάς του Γραφείου Ο.Ε.Υ. με έδρα την Οδησσό.
 24. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Κωνσταντινούπολη υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης.
 25. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Λευκωσία υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.
 26. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Λιουμπλιάνα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιουμπλιάνα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Σλοβενίας.
 27. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Λισσαβόνα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λισσαβόνα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Πορτογαλίας.
 28. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Λονδίνο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου.
 29. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Μαδρίτη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ισπανίας.
 30. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Μιλάνο υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μιλάνο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη του Γενικού Προξενείου Μιλάνου.
 31. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Μόναχο υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη των Γενικών Προξενείων Μονάχου και Στουτγάρδης.
 32. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Μόσχα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 33. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Μπακού υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπακού και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν.
 34. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Μπανγκόκ υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπανγκόκ και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ταϊλάνδης.
 35. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Μπουένος Άιρες υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Αργεντινής.
 36. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Νέα Υόρκη υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη των Γενικών Προξενείων Νέας Υόρκης, Βοστώνης και Τάμπας.
 37. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Νέο Δελχί υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ινδίας εκτός από τις περιοχές, που περιλαμβάνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητάς του Γραφείου Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Βομβάη.
 38. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Ντουμπάι υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Άμπου Ντάμπι και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 39. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Ντύσσελντορφ υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη του Γενικών Προξενείων Ντύσσελντορφ και Φρανκφούρτης.
 40. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Οδησσό υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Οδησσό και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη του Γενικού Προξενείου Οδησσού.
 41. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Οτάβα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Οτάβα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Καναδά εκτός από τις περιοχές, που περιλαμβάνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γραφείου Ο.Ε.Υ. με έδρα το Τορόντο.
 42. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Ουάσιγκτον υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια των Η.ΠΑ εκτός από τις περιοχές, που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας των Γραφείων Ο.Ε.Υ. με έδρα τον Άγιο Φραγκίσκο, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο.
 43. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Παρίσι υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας.
 44. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Πεκίνο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Κίνας εκτός από τις περιοχές, που περιλαμβάνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γραφείου Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Σανγκάη.
 45. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Πράγα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πράγα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Τσεχίας.
 46. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Ρώμη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ιταλίας εκτός από τις περιοχές, που περιλαμβάνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γραφείου Ο.Ε.Υ. με έδρα το Μιλάνο.
 47. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Σανγκάη υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σανγκάη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη του Γενικού Προξενείου Σανγκάης.
 48. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Σεούλ υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σεούλ και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Νότιας Κορέας. ν. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Σεράγεβο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Σεράγεβο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
 49. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Σικάγο υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη του Γενικού Προξενείου Σικάγου και του Προξενείου Χιούστον.
 50. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τα Σκόπια υπάγεται στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
 51. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Σόφια υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Βουλγαρίας.
 52. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Στοκχόλμη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Στοκχόλμη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Σουηδίας.
 53. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Σύδνεϋ υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη των Γενικών Προξενείων Αδελαΐδας, Μελβούρνης και Σύδνεϋ.
 54. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Τελ Αβίβ υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Ισραήλ.
 55. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Τεχεράνη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Τεχεράνη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Ιράν.
 56. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Τζέντα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ριάντ και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας.
 57. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τα Τίρανα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας.
 58. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Τιφλίδα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Τιφλίδα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Γεωργίας.
 59. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Τόκιο υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκιο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ιαπωνίας.
 60. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα το Τορόντο υπάγεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του συμπίπτει με εκείνη των Γενικών Προξενείων Τορόντο και Μόντρεαλ.
 61. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Τρίπολη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Τρίπολη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Λιβύης.
 62. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα την Τύνιδα υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Τύνιδα και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Τυνησίας.
 63. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. με έδρα τη Χάγη υπάγεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και η περιφέρεια αρμοδιότητάς του εκτείνεται σε όλη την επικράτεια της Ολλανδίας,.
2.  
  Σε περιπτώσεις γραφείων Ο.Ε.Υ., που υπάγονται σε Πρεσβείες, οι επικεφαλής Πρέσβεις των οποίων διαπιστεύονται και σε τρίτες χώρες, η περιφέρεια αρμοδιότητας των υπαγόμενων στις Πρεσβείες αυτές γραφείων Ο.Ε.Υ. εκτείνεται και στις χώρες αυτές.
Άρθρο 4 "Σύσταση θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίαςιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου"
1.  
  Για τις ανάγκες των Γραφείων Ο.Ε.Υ. συνιστώνται στην εξωτερική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ογδόντα επτά (87) θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (άρθρο 129 παρ. 2), οι οποίες κατανέμονται ως εξής: • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Παύλου, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Φραγκίσκου από 1.5.2007, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Άγκυρας, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βαρσοβίας, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βελιγραδίου, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βέρνης, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βερολίνου, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βηρυτού, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βιέννης, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βουδαπέστης, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βουκουρεστίου, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βρυξελλών, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Γιοχάνεσμπουργκ, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Δαμασκού, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ελσίνκι, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ερεβάν, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ζάγκρεμπ, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Καΐρου, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Καμπέρας, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Κιέβου, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Κωνσταντινούπολης, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λευκωσίας, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λιουμπλιάνας, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λισσαβόνας, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λονδίνου, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτης, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μιλάνου, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μονάχου, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπακού, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπανγκόκ, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Νέας Υόρκης, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Νέου Δελχί, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντουμπάι, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ντύσσελντορφ από 1.1.2007, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Οδησσού από 1.1.2007, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Οτάβας, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ουάσιγκτον, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων, • τρεις (3) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Πεκίνου, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Πράγας, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ρώμης, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σανγκάης, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σεούλ, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σεράγεβο, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σικάγου από 1.1.2007, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σκοπίων, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σόφιας, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Στοκχόλμης, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σύδνεϋ, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τελ Αβίβ, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τεχεράνης, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τζέντας, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιράνων, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιφλίδας, • δύο (2) θέσεις στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκιο, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τορόντο, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τρίπολης, • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τύνιδας και • μία (1) θέση στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Χάγης.
Άρθρο 5 "Σύνθεση Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.)"
1.  
  Το π.δ. 194/1998 «Περί συνθέσεως προσωπικού διπλωματικών και προξενικών αρχών» (Α΄ 144/1998) τροποποιείται με την προσθήκη στο άρθρο 2 Πίνακα Γ΄ ως εξής: ΠΙΝΑΚΑΣ Γ΄ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (Ο.Ε.Υ.) 1 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Παύλου Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 2 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Φραγκίσκου Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 3 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Άγκυρας Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε,Υ. Α:, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 4 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αλγερίου Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β ή Γ΄ 5 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βαγδάτης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Π 6 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βαρσοβίας Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 7 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βελιγραδίου Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 8 Γραφείο Ο.Ε,Υ. Βέρνης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 9 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βερολίνου Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 10 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βηρυτού Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 11 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βιέννης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 12 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βομβάης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε,Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ 13 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βουδαπέστης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 14 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βουκουρεστίου Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 15 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βρυξελλών Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 16 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Γιοχάνεσμπουργκ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. 17 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Δαμασκού Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 18 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ελσίνκι Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 19 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ερεβάν Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 20 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ζάγκρεμπ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Ρ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 21 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Καζαμπλάνκα Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ 22 Γραφείο Ο.Ε. Υ. Καΐρου Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 23 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Καμπέρας Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 24 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Κιέβου Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 25 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Κωνσταντινούπολης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 26 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λευκωσίας Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 27 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λιουμπλιάνας Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 28 Γραφείο ΟΕΥ Λισσαβόνας Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 29 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λονδίνου Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 30 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Ένας ΔΕ γραφέας-δακτυλογράφος (Σ.Α.Χ.) σε προσωποπαγή θέση Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 31 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μιλάνου Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 32 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μονάχου Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 33 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Τρεις (3) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ. Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 34 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπακού Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 35 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπανγκόκ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 36 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μπουένος Άιρες Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ; Α΄, Β΄ ή Γ΄ 37 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Νέας Υόρκης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 38 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Νέου Δελχί Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 39 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντουμπάι Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 40 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντύσσελντορφ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 41 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Οδησσού Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 42 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Οτάβας Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 43 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ουάσιγκτον Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 44 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 45 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Πεκίνου Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Τρεις (3) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 46 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Πράγας Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 47 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ρώμης Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄, ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 48 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σανγκάης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 49 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σεούλ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 50 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σεράγεβο Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 51 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σικάγου Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 52 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σκοπίων Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Π Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 53 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σόφιας Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄, ή ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 54 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Στοκχόλμης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 55 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σύδνεϋ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 56 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τελ Αβίβ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 57 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τεχεράνης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 58 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τζέντας Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 59 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιράνων Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 60 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιφλίδας Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 61 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκιο Ένας (1) Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Ένας (1) υπάλληλος κλάδου Διοικητικής Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης (Δ.Λ.Γ.Υ.) ή Διοικητικών Γραμματέων σε προσωποπαγείς θέσεις (Δ.Γ. σε π.θ.) Δύο (2) θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 62 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τορόντο Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 63 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τρίπολης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 64 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τύνιδας Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 65 Γραφείο Ο.Ε.Υ. Χάγης Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Ένας (1) Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄ Μία (1) θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου .
Άρθρο 6
1.  
  Στην παράγραφο 1 των Μονίμων Αντιπροσωπειών του Πίνακα Α΄ του άρθρου 2 του π.δ. 194/1998 (Α΄ 144) «Μόνιμη Αντιπροσωπεία σε Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη» μετά το εδάφιο «Δύο Γραμματείς Πρεσβείας Α΄, Β΄ ή Γ΄» προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο: « Ένας (1) Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Δύο (2) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄».
2.  
  Στην παράγραφο 3 των Μονίμων Αντιπροσωπειών του Πίνακα Α΄ του άρθρου 2 του π.δ. 194/1998 (Α΄ 144) «Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες» μετά το εδάφιο «Οκτώ Γραμματείς Πρεσβείας Α΄, Β΄ ή Γ΄» προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο: «Δύο (2) Σύμβουλοι Ο.Ε.Υ. Α΄ ή Β΄ Τρεις (3) Γραμματείς Ο.Ε.Υ. Α΄, Β΄ ή Γ΄».
Άρθρο 7
1.  
  Η δαπάνη, που προκαλείται από τις διατάξεις του παρόντος, δε θα υπερβεί σε καμία περίπτωση το ποσό των τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (3.500.000,00 €) κατά το έτος 2006 και το ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ (7.000.000 €) για κάθε επόμενο οικονομικό έτος. Η δαπάνη αυτή κατά το τρέχον έτος θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών (Ειδικοί Φορείς 09-120 και 09-130, Κ.Α.Ε. 0248, 0284, 0343, 0813, 0819, 0823, 0824, 0825, 0826, 0829, 0831, 0832, 0841, 0843, 0845, 0851, 0869, 0871, 0874, 0899, 1111, 1121, 1231, 1329, 1512, 1699, 1711, 1712, 1713, 1723, 1725, 1726 και 1729) και κατά τα επόμενα έτη από τις πιστώσεις, που θα εγγράφονται προς τούτο κατ’ έτος στον ανωτέρω προϋπολογισμό.
Άρθρο 8 "Έναρξη ισχύος"
1.  
  Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος διατάγματος ξεκινούν από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην Υπουργό Εξωτερικών ανατίθεται η δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.
 • Τις διατάξεις των παραγράφων 2, 4 και 5 του άρθρου 49Α, της παραγράφου 2 του άρθρου 49Δ, της παραγράφου 2 του άρθρου 129 και του άρθρου 149 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, που κυρώθηκε με τη διάταξη του άρθρου πρώτου του ν. 2594/1998 «Κύρωση ως Κώδικα του σχεδίου νόμου “Οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών”» (Α΄ 62), όπως το άρθρο 49Α προστέθηκε με τη διάταξη του άρθρου 3 και το άρθρο 49Δ με τη διάταξη του άρθρου 6 και η παράγραφος 2 του άρθρου 129 τροποποιήθηκε με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 23 του ν. 3196/2003 «Οργάνωση των Υπηρεσιών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλες διατάξεις» (Α΄ 274).
 • Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με τη διάταξη του άρθρου πρώτου του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α΄ 98).
 • Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 37930/ΔΙΟΕ 1264/14.10.2005 απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών» (Β΄ 1432).
 • Τις γνώμες των Πρεσβειών της Ελλάδας με έδρα: α) την Άγκυρα, όπως διατυπώθηκε στο Φ.050/129/ΑΣ 2941/ 26.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, β) το Άμπου Ντάμπι, όπως διατυπώθηκε στο Φ.045/120/ ΑΣ 552/27.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, γ) τη Βαρσοβία, όπως διατυπώθηκε στο Φ. 203/69/ΑΣ 902/22.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, δ) το Βελιγράδι, όπως διατυπώθηκε στο Φ. 055/ΟΕΥ/ 1873/23.11.2004 κρυπτοτηλεαντιγράφημά της, ε) τη Βηρυ­τό, όπως διατυπώθηκε στα Φ. 010/ΑΣ 793/23.11.2004 και Φ. 1340/ΑΣ 858/14.12.2004 κρυπτοτηλεαντιγραφήματα της, στ) το Βουκουρέστι, όπως διατυπώθηκε στο Φ.063/76/ΑΣ 1060/25.11.2004 κρυπτοτηλεαντιγράφημά της, ζ) τις Βρυξέλλες, όπως διατυπώθηκε στο Φ.050/82/ ΑΣ1201/29.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, η) τη Δαμασκό, όπως διατυπώθηκε στο Φ.011/ΑΣ 1017/24.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, θ) το Δουβλίνο, όπως διατυπώθηκε στο Φ.203/92/ΑΣ 79S/21.10.2004 τηλεαντιγράφημά της, ι) το Ελσίνκι, όπως διατυπώθηκε στα Φ. 203/54/ΑΣ 950/ 24.11.2004 και Φ.203.1/20/ΑΣ 391/10.05.2004 τηλεαντιγραφήματά της, ια) το Ερεβάν, όπως διατυπώθηκε στο Φ.050/9/ΑΣ 1116/22.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, ιβ) το Κάιρο, όπως διατυπώθηκε στο Φ.203/ΑΣ 1598/28.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, ιγ) την Καμπέρα, όπως διατυπώθηκε στο Φ.010/45/ΑΣ 788/24.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, ιδ) το Κίεβο, όπως διατυπώθηκε στα Φ.251/47/ΑΣ 1337/22.11.2004 και 251/44/ΑΣ 1285/12.11.2004 τηλεαντιγραφήματά της, ιε) το Κουβέιτ, όπως διατυπώθηκε στο Φ.011/4/ΑΣ 744/22.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, ιστ) τη Λισσαβόνα, όπως διατυπώθηκε στο Φ.001/ΑΣ 655/ 24.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, ιζ) το Λονδίνο, όπως δια­τυπώθηκε στο Φ.010/ΑΣ 2027/25.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, ιη) τη Μαδρίτη, όπως διατυπώθηκε στο Φ.250/ ΑΣ 1064/ 24.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, ιθ) τη Μόσχα, όπως διατυπώθηκε στο Φ. 053 ΟΕΥ/65/ ΑΣ 2731/25.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, κ) το Μπακού, όπως διατυπώθηκε στο Φ. 203/170/ ΑΣ 1387/29.11.20C4 τηλεαντιγράφημά της, κα) την Μπανγκόκ, όπως διατυπώθηκε στο Φ. 010/17C2/ΑΣ 776/22.11.2004 τηλεαντιγράφημά της. κβ) το Μπουένος Άιρες, όπως διατυπώθηκε στο Φ.2393.2/8/ ΑΣ 536/25.11.2004 έγγραφό της, κγ) το Νέο Δελχί, όπως διατυπώθηκε στο Φ. 021/ ΑΣ 866/25.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, κδ) την Ουάσιγκτον, όπως διατυπώθηκε στο Φ.011/27/ ΑΣ 3552/22.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, κε) το Πεκίνο όπως διατυπώθηκε στο Φ.090/166/ΑΣ 1969/22.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, κστ) το Ραμπάτ, όπως διατυπώθηκε στο Φ.011/30/ΑΣ 758/23.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, κζ) τη Ρώμη, όπως διατυπώθηκε στο Φ.011/45/ΑΣ 2691/25.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, κη) το Σεράγεβο, όπως διατυπώθηκε στα Φ.050/ΑΣ 779/25.11.2004 και Φ.1133.306/ΑΣ 298/9.4.2002 τηλεαντιγραφήματά της, κθ) τη Σόφια, όπως διατυπώθηκε στο Φ.050/98/ΑΣ 1545/22.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, λ) το Τελ Αβίβ, όπως διατυπώθηκε στο Φ.203/ΑΣ 1313/24.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, λα) το Τόκιο, όπως διατυπώθηκε στο Φ.553/ΑΣ 693/25.11.2004 τηλεαντιγράφημά της. λβ) την Τρίπολη, όπως διατυπώθηκε στο Φ.057/56/ΑΣ 1126/25.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, λγ) την Τύνιδα, όπως διατυπώθηκε στο Φ.7000/94/ΑΣ 552/26.11.2004 τηλεαντιγράφημά της, λδ) και του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, όπως διατυπώθηκε στο Φ.203/ 76/ΑΣ 1489/24.11.2004 τηλεαντιγράφημά της.
 • Τη γνώμη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπως διατυπώθηκε στο υπ’ αριθμ. 13044/21.10.2005 έγγραφό του.
 • Τη γνώμη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπως διατυπώθηκε στο υπ’ αριθμ. 12342/16.11.2005 έγγραφό του.
 • Την υπ’ αριθμ. 89/2006 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εξωτερικών και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών,
Τίτλος Κωδικός Ημερομηνία
ΑΠΟΦΑΣΗ 2005/37930/ΔΙΟΕ1264 (ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ) 2005/37930_ΔΙΟΕ1264 2005
Κύρωση ως Κώδικα του σχεδίου νόμου «Οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών». 1998/2594 1998
Οργάνωση των Υπηρεσιών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλες διατάξεις. 2003/3196 2003
Περί συνθέσεως προσωπικού διπλωματικών και προξενικών αρχών. 1998/194 1998
Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα. 2005/63 2005